Pot purta Invisalign dacă sufăr de o boală gingivală?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când o persoană prezintă probleme de aliniere a dinților sau a fost diagnosticată cu o mușcătură defectuoasă, este mult mai susceptibilă să dezvolte boli ale gingiilor. Chiar și în situația în care un pacient are o grijă sporită față de starea sa de sănătate orală, spălându-se pe dinți de două ori pe zi și folosind ață dentară, dinții care nu sunt aliniați corespunzător pot face aproape imposibilă curățarea temeinică a danturii.

Pe de altă parte, chiar dacă aveți dinții strâmbi, aglomerați sau suprapuși, bolile gingivale nu ar trebui să vă împiedice să vă îndreptați zâmbetul cu Invisalign. În unele cazuri, pacientul poate purta Invisalign și i se poate trata simultan boala gingivală, dar în alte cazuri, mai întâi este necesară tratarea bolii gingivale și de abia apoi pacientul va putea purta Invisalign pentru a-și îndrepta dantura.

Tratarea ambelor probleme în același timp. Cele mai multe cabinete moderne de stomatologie și ortodonție sunt echipate atât pentru a trata bolile gingivale, dar și pentru a oferi pacienților tratamentul de îndreptare a dinților cu Invisalign. Spre deosebire de aparatele dentare tradiționale, Invisalign este potrivit în special pentru coexistența cu tratamentul pentru bolile gingivale.

Deoarece aparatele dentare convenționale, în special cele metalice, pot fi îndepărtate numai de către dentist, pacientul nu poate accesa anumite zone ale dinților, fiind foarte dificilă o curățarea dentară temeinică acasă. Acumularea de resturi alimentare se va transforma în placă, apoi placa va evolua în tartru și, în cele din urmă, va infecta gingiile.

Pe de altă parte, Invisalign este detașabil, deci este mult mai ușor ca pacientul să aibă grijă de sănătatea sa orală. Pur și simplu, va trebui să scoată aliniatorii Invisalign atunci când ia masa sau servește o băutură alcoolică sau carbogazoasă, iar după masă va trebui să se spele pe dinți, să folosească ața dentară, să spele aliniatorii Invisalign și să îi pună înapoi în gură. Cu alte cuvinte, pacientul trebuie să dea dovadă de disciplină când vine vorba de purtarea aparatului Invisalign. Va trebui, în primul rând, să nu uite să își pună aliniatorii în gură, deoarece este necesar ca Invisalign să fie purtat cel puțin 20 de ore în fiecare zi pentru ca tratamentul să ofere rezultatele dorite, iar pe de altă parte, va trebui să adopte o rutină riguroasă de igienă dentară. Din aceste motive, Invisalign nu este întotdeauna recomandat copiilor de vârstă mică, deoarece ei nu pot da încă dovadă de disciplina necesară. Absența unei rutine riguroase de îngrijire orală la domiciliu poate transforma aliniatorii Invisalign în terenuri prielnice de reproducere a bacteriilor.

Trebuie adusă în discuție și situația în care va fi necesar mai întâi să se trateze boala gingivală, urmând apoi îndreptarea dinților cu Invisalign.

Tratamentul inițial al bolii gingivale. În cazurile în care pacienții au fost diagnosticați cu boli gingivale severe, mai întâi va fi necesar ca medicul dentist să trateze boala, urmând apoi ca specialistul ortodont să intervină cu cea mai bună opțiune pentru îndreptare a dinților.

Când boala gingivală devine din ce în ce mai severă, va începe să submineze structurile care susțin dinții, și anume gingiile, țesutul conjunctiv și osul maxilarului. Când structurile de sprijin încep să se erodeze, orice aparat dentar, chiar și Invisalign, ar putea să înrăutățească situația din cauza presiunii pe care o exercită asupra dinților, cu scopul de a-i deplasa în poziția corectă.

În situația în care vă confruntați cu o boală gingivală severă, va trebui să îi permiteți medicului dentist să vă trateze boala gingivală, va trebui să vă acordați timp pentru ca starea de sănătate orală să se îmbunătățească și cavitatea bucală să se regenereze în urma intervențiilor suferite, iar apoi veți putea face pașii necesari pentru îndreptarea zâmbetului cu Invisalign.

În astfel de situații, medicul dentist va colabora cu specialistul ortodont pentru a stabili cel mai potrivit plan de tratament pentru afecțiunile cu care vă confruntați.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *