Jocuri și jucării educative. Cum le alegi pe cele mai bune

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când ești părinte, îți dorești ca cel mic să aiba parte de tot ceea ce este mai bun, să aibă parte de cea mai bună educație, cele mai frumoase vacanțe, cele mai draguțe haine, cele mai bune jucării, cele mai interesante cărți. Alegerea unor jucării educative pentru copii poate deveni dificilă, având în vedere gama variată de produse, pe care le poţi găsi atât online, cât şi în magazinele fizice.

Cum alegi cele mai bune jucăriile educative?

În alegerea celor mai bune jucării pentru cei mici, trebuie să ţii cont şi de vârsta pentru care acestea sunt recomandate. Jucăriile pot fi periculoase pentru copiii prea mici sau neinteresante pentru cei mari, de aceea acest criteriu trebuie respectat întotdeauna atât din motive de siguranţă, cât şi pentru bucuria celui mic.

Poți achiziţiona jucării cu care cel mic se poate distra de unul singur sau jocuri mai complexe, care implică mai mulţi parteneri. Poţi opta şi pentru jocuri de care copiii se pot bucura individual, aşa cum sunt cele de stimulare a logicii. Jucăriile individuale reprezintă cele mai bune alegeri pentru un bebeluş sau un copil mai mic de 2-3 ani, deoarece le pot îmbunătăţi abilităţile motrice.

Pentru un copil care merge la grădiniţă sau chiar la şcoală, sunt indicate jucăriile care le pot stârni imaginaţia, ajutându-i să colaboreze mai eficient cu ceilalţi copii, precum sunt jocurile de construcţii sau cele pe tablă. Tot în preajma vârstei de 3-4 ani sunt indicate şi puzzle-urile simple şi cuburile de diferite forme, cu ajutorul cărora cei mici îşi pot exersa îndemânarea.

Poți realiza jocuri și jucării educative acasă?

Acasă este centrul Universului pentru cei mici, mai ales în ultimul an, când pandemia ne-a forțat să stam mai mult departe de lume, în propria locuință, pentru a ne proteja sănătatea.

Pentru ca cel mic să nu sufere din cauza lipsei interacțiunii cu alți copii de vârsta sa și dacă nu mai știi ce jocuri sau jucării poți cumpăra pentru a-l distra, iată o listă de activități educative pe care le poți face acasă.

  • Pictură cu degetele. Va amplifica toate simțurile, iar cei mici vor fi extrem de încântați de noua joacă. La finalul zilei toată lumea va zâmbi fericită!
  • Vânătoare de comori – copiii sunt extrem de încântați de o asemenea activitate, le place să caute comori chiar dacă ele sunt ascunse prin casă.
  • Construcții inedite –pahare, bețe de lemn, cutii goale, orice vă trece prin minte poate ajuta în aceste joc. Puteți face construcții cu orice aveți la îndemână potrivit pentru așa ceva prin casă.
  • Matematică distractivă cu jucării. Vă puteți învăța copilul să adunări și scăderi simple cu jucării de mici dimensiuni pe care să le folosească ca obiecte de numărat. O activitate ideală atunci când vă doriți puțină liniște, fără alergat prin casă și gălăgie multă.
  • Puteți încerca orice vă imaginați, atât timp cât nu este periculos. Puteți combina colorant alimentar în apă, amesteca gel de duș pentru a face spumă, amesteca făină cu apă pentru a realiza diverse texturi. Orice experiment este bine venit în acest joc, iar cel mic va fi încântat la maxim.

Prima grădiniță online din România încurajează părinții să se joace cu cei mici, să inventeze activități educative și distractive care le vor face plăcere atât copiilor, cât și adulților.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *