Este adevărat că aparatul dentar metalic îndreaptă dinții mai repede decât Invisalign?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă aveți nevoie de un tratament ortodontic, vă puteți aștepta ca acesta să dureze cel puțin un an sau doi, în funcție de severitatea afecțiunilor orale cu care vă confruntați. Chiar și în cazul tratamentului cu cel mai modern aparat dentar, Invisalign, durata variază în funcție de severitatea problemelor orale.

Cât poate dura tratamentul ortodontic cu Invisalign?

Dacă specialistul în ortodonție decide că afecțiunile de care suferiți pot fi tratate cu Invisalign, veți avea mai multe beneficii decât ați fi avut cu un aparat tradițional metalic. În primul rând, despre Invisalign trebuie știut că nu este un aparat dentar cu fire și bracketi, ci este un set format din doi aliniatori (similari cu gutierele pentru tratarea bruxismului sau pentru albirea dinților acasă) realizați din plastic transparent, care poate fi îndepărtat atunci când luați masa și când serviți o băutură. Cu toate că Invisalign nu trebuie purtat 24/24, pentru ca durata tratamentului să nu se prelungească inutil, este recomandat să purtați aliniatorii cel puțin 20-22 de ore în fiecare zi. În majoritatea cazurilor, Invisalign este de fapt mult mai rapid decât un aparat dentar tradițional. Perioada de tratament variază de la câteva săptămâni până la 2 ani, dar în majoritatea cazurilor, va fi mult mai scurtă decât ar fi fost cu un aparat dentar metalic. Acesta este un alt motiv pentru care Invisalign este cu mult mai dorit în comparație cu celelalte tipuri de aparate dentare, pe lângă faptul că este cea mai discretă opțiune de îndreptare a zâmbetului.

Invisalign – un tratament ortodontic potrivit doar pentru adulți?

Deși adulții sunt cei mai avantajați, Invisalign este o opțiune de tratament ortodontic recomandată și copiilor de vârstă mică, școlarilor și adolescenților. Poate că nu știați, însă Invisalign este eficient în corectarea dinților de lapte și în dezvoltarea dinților permanenți. Funcționează ca un tratament preventiv și ajută dinții copiilor să se dezvolte în mod corespunzător. Vestea bună este că în cazul lor tratamentul nu durează prea mult. În cazul micuților, tratamentul cu Invisalign va avea loc în două faze, și anume faza I care durează aproximativ un an, și faza a doua, care va fi mult mai scurtă.

Rezultatele tratamentului cu Invisalign – diferă de la copii la adulți?

Este adevărat că adolescenții și copiii pot obține rezultate mai rapide decât adulții atunci când urmează un tratament ortodontic cu Invisalign, și asta deoarece ei încă se află în perioada de creștere, iar maxilarul lor este încă în curs de dezvoltare. Adulții deseori așteaptă mai mult pentru a observa primele rezultate oferite de Invisalign, deoarece maxilarul și dinții lor sunt deja dezvoltați. Pe de o parte, durează mai mult până când dinții se deplasează în poziția corectă, iar pe de altă parte, șansele ca dinții să se deplaseze din nou la locul lor inițial sunt mai mari, de aici și nevoia purtării unui aparat de contenție după finalizarea tratamentului cu Invisalign. Acesta este și motivul pentru care Invisalign este atât de recomandat copiilor, iar faptul că tratamentul lor va dura mai puțin este un avantaj suplimentar.

Într-un final, Invisalign reprezintă un tratament ortodontic ușor și simplu, care oferă rezultate rapide, cu minimum disconfort și stres. Este o opțiune de tratare a afecțiunilor orale care oferă discreție, libertate și rezultate rapide care rivalizeaze cu cele oferite de aparatele dentare tradiționale. Indiferent de vârstă și de afecțiunile orale de care suferiți, sunt șanse mari ca Invisalign să vă poate îmbunătăți frumusețea și sănătatea zâmbetului.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *