De ce să alegi o educație bilingvă pentru copilul tău?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Când un copil vorbește, citește sau scrie în două sau în mai multe limbi, creierul său trece constant de la o structură mentală la alta. S-ar putea spune că acel copil practică o gimnastică a minții constantă – o gimnastică care îl obișnuiește să gestioneze mai multe sarcini deodată.

În vremurile mai îndepărtate, se credea că învățarea simultană a mai multor limbi pune piedici creierului și îl îngreunează. De fapt, educația bilingvă permite dobândirea și dezvoltarea a numeroase competențe care implică memorare, raționament și rezolvarea problemelor. La rândul lor, tărâmurile percepției și ale atenției sunt extinse.

Copilul bilingv / multilingv este un elev mai bun, are performanțe mai bune decât restul copiilor și dobândește calități intelectuale care sunt foarte apreciate de instituțiile importante de învățământ și, la un moment dat, de unele dintre cele mai sonore companii. Iată doar câteva motive puternice pentru care decizia de a vă înscrie copilul la o grădiniță cu predare în limbă franceză este una înțeleaptă.

Avantajele pe termen scurt și pe termen lung ale educației bilingve

Vorbirea, scrierea și citirea a două sau mai multe limbi facilitează comunicarea și permite copilului să aprecieze alte persoane și alte culturi fără frică și fără a simți disconfort față de alte modalități de gândire și alte moduri de trai. Această experiență unică și îmbogățită promovează spiritul deschis, o toleranță mai mare și o capacitate sporită de adaptare. După cum bine puteți judeca, aceste valori și atitudini sunt indispensabile în lumea noastră care se află într-o continuă schimbare.

Mai apoi, studierea a două sau mai multe limbi străine implică un proces de învățare diferit, care va aduce beneficii copilului toată viața lui. De-a lungul anilor, tânărul cursant asimilează structuri lingvistice care sunt adesea complexe, uneori contradictorii. Aceste structuri sunt construite progresiv și facilitează o înțelegere mai profundă și o înțelegere mai rafinată a limbajului oral și scris. În cele mai multe cazuri, două sau trei limbi se hrănesc reciproc. Această capacitate sofisticată va fi utilizată în numeroase domenii de-a lungul anilor.

Vârsta potrivită pentru ca un copil să învețe o limbă străină

Vorbirea, citirea și scrierea în două sau mai multe limbi este un proces de lungă durată. Este nevoie de câțiva ani pentru a stăpâni la perfecție o limbă străină.

Alegerea unei educații bilingve pentru copilul dumneavoastră este o călătorie unică și provocatoare, care necesită continuitate, o recunoaștere egală a limbilor vorbite la domiciliu și la școală și o legătură particulară cu adulții care vorbesc și învață aceste limbi.

În cele din urmă, familia, chiar dacă limba nu este vorbită acasă, ar trebui să ofere sprijinul necesar, așa cum facem și în privința altor aspecte ale vieții de zi cu zi. Nimic bun nu se construiește fără afecțiune și fără încurajare.

Alegerea unei educații bilingve pentru copilul dumneavoastră este poate cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru el. Copiii cu vârstă preșcolară au posibilitatea ca până la împlinirea vârstei de 6-7 ani să învețe limba franceză și să dobândească o pronunție identică cu cea a unui vorbitor nativ. Și, chiar dacă un copil are un ritm mai greu de învățare și nu reușește să stăpânească limba franceză în perioada preșcolară, o grădiniță cu predare în limba franceză reprezintă cea mai solidă fundație, pe baza căreia își poate continua studiile.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *