Cum să te pregătești pentru venirea pe lume a bebelușului?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Venirea pe lume a noului membru al familiei înseamnă un nou început și o altă viață. Mai ales dacă sunteți părinți pentru prima dată, cu siguranță nu mai știți cum să vă pregătiți mai bine pentru ca micuțul să vă găsească într-o dispoziție excelentă. De la pregătirea camerei bebelușului și până la cumpărarea tuturor lucrurilor de care micuțul va avea nevoie, sunt nenumărate lucruri care trebuie duse la îndeplinire până la ziua cea mare.

Pentru că primele săptămâni și chiar luni din viața bebelușului vor fi destul de solicitante, iată ce aspecte mai puteți pune la punct pentru ca totul să fie pregătit și să nu vă rămână altceva de făcut decât să petreceți timp cu cel sau cea care vă va face viața minunată:

Curățenie în orice colț al casei. Dacă vă aflați în ultima parte a sarcinii, cu siguranță ați pregătit deja camera bebelușului și acolo totul strălucește de curățenie și nu plutește în aer niciun fir de praf. Dar iată că și restul casei ar trebui să fie la fel de organizat și curat. Până la urmă, cu cât casa este mai organizată, mai ordonată și mai curată, cu atât vă veți simți mai relaxați și veți petrece timp în liniște alături de bebeluș. Prin urmare, dacă sunt anumite reparații de efectuat pe care le-ați tot amânat, acum tăticul ar trebui să își ridice mânecile și să treacă la treabă. Mămica, dacă se simte bine, poate face curățenie în dulapuri, în sertare, în cămară și în toate rafturile unde știe că nu a mai cotrobăit de mult timp. Acum, este ocazia ideală să aruncați alimentele expirate, produsele cosmetice pe care nu le mai folosiți sau care nu v-au plăcut niciodată, hainele de care nu mai aveți nevoie, documentele vechi și alte mărunțișuri de care nu ați avut niciodată nevoie și care oricum vă încurcă. Cu cât casa este mai organizată și mai aeresită, cu atât vă veți simți mai relaxați.

Creați spații practice de depozitare. Peste tot în casă este bine să aveți câte un mic spațiu destinat bebelușului. Să începem cu ceea ce este mai greu, și anume curățarea frigiderului. Din nou, tăticul poate da o mână de ajutor și poate curăța frigiderul și congelatorul, în timp ce mămica verifică dacă sunt alimente care nu mai pot fi consumate, așa că nu ar mai avea rost să le depozitați în frigider sau în congelator. Este bine să pregătiți deja un spațiu în congelator pentru hrana bebelușului și pentru pungile de lapte matern. Măcar jumătate dintr-un sertar din congelator ar trebui lăsat liber pentru viitoarea hrană a bebelușului. Frigiderul ar trebui să fie întotdeauna curat, iar alimentele depozitate corespunzător, căci măsurile de siguranță alimentară continuă să fie la fel de stricte și după naștere. Eliberați apoi un sertar din bucătărie pentru a-l dedica lucrurilor bebelușului, precum cana sa, tacâmurile, tava sa, biberoane și suzete. Dacă ați achiziționat echipamente de bucătărie care să vă ajute la prepararea hranei micuțului, va trebui să le găsiți un loc sigur și la îndemână. În baie, este bine să aveți un raft doar pentru produsele de îngrijire a bebelușului, precum șampon, săpun, gel de duș, ulei de corp, dar și pentru prosoapele sale. Lângă masa de schimbat scutece, puteți instala un raft sau un dulap unde să țineți toate lucrurile de care aveți nevoie la schimbarea scutecului, precum șervețele umede, încălzitor de șervețele, pemperși și creme pentru zona scutecului.

Pregătiți mâncare. Pentru că în continuare este foarte important ca mămica să respecte un regim alimentar echilibrat, vă va fi de mare ajutor dacă acum veți pregăti mai multă mâncare pe care să o depozitați la frigider și la congelator. Pentru primele zile acasă cu bebelușul, atunci când nu veți avea prea mult timp la dispoziție, puteți pregăti brioșe dulci și sărate pe care să le depozitați în cutii pentru torturi și pe care să le serviți la mic dejun alături de un iaurt, ca gustare sau ca desert. Mâncăruri foarte bune, care se comportă bine la congelator și după dezgheț sunt sosurile pentru paste cu carne sau cu ton, supele și ciorbele, spanacul, dovleceii și ardeii umpluți și multe alte preparate.

Într-un final, profitați de această ultimă perioadă de sarcină și dormiți cât mai mult, iar în timpul zilei relaxați-vă și încercați să vă eliberați de tot stresul, de toate grijile și fricile. Citiți o carte, mergeți la o plimbare liniștită, uitați-vă la un film bun și primiți-vă bebelușul cu zâmbetul pe buze și cu încredere în suflet.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *