Cum să te bucuri cu adevărat de timpul petrecut cu copilul tău

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Copilul este centrul universului, este bucurie pură, zâmbet și lumină. Fiecare părinte își consideră copilul un mic înger, un diamant de care are grijă întreaga viață. Însă, stresul cotidian, joburile solicitante, dead-line-urile fac ca timpul petrecut cu cel mic să fie din ce în ce mai puțin, iar atunci când în sfârșit vă eliberați, sunteți stresat și nervos.

Cum să te bucuri cu adevărat de timpul petrecut cu copilul tăuÎnsă, pentru că atât cel mic, cât și dumneavoastră să vă puteți bucura, cu adevărat, de timpul petrecut împreună, este nevoie să faceți câteva mici schimbări.

Prețuiți momentele petrecute împreună

Momentele petrecute alături de cel mic nu ar trebui să fie o responsabilitate, ci o sursă de bucurie. Încercați să prețuiți clipele când sunteți alături de el, iar dacă simțiți că sunteți prea obosit sau prea stresat pentru a vă bucura este de preferat să luați o pauză pentru vă te odihni sau calma.

Atunci când încercăm să răspundem tot timpul nevoii copilului, neglijând propriile noastre nevoi, nu îi putem oferi cu adevărat afecțiune și atenție. De multe ori, rezultatul acestei situații este că nevoile emoționale ale copilului nu sunt niciodată cu adevărat împlinite, iar copilul devine din ce în ce mai solicitant în relația cu părintele.

De asemenea, îl puteți înscrie la prima grădiniță online din România care ajută părinții să se ocupe de educația copiilor lor chiar din confortul propriei case. Prima grădiniță online din România își propune să completeze educația pe care părinții încearcă să le-o ofere copiilor lor încă din primii ani de viață, să fie un sprijin solid pentru copiii aflați într-o continuă dezvoltare, dar și pentru părinții care au joburi solicitante și timp liber foarte puțin.

Cum să îți consolidezi relația cu copilul tău

O relație bună părinte-copil se construiește în fiecare zi. Specialiștii susțin că un copil care a primit atenție de la părinți încă de la o vârstă fragedă, care a înțeles că el contează, îi va fi mai ușor atât în adolescență, cât și în viața sa de adult, să fie, să se deschidă, să împărtășească experiențe și să aibă încredere în sine și în oameni, să se bucure mai mult de noile experiențe oferite de viață.

Iată câteva sugestii despre cum să îți consolidezi relația cu cel mic

  • Lasă-i copilului din când în când mesaje sau notițe prin care să îi spui ceva pozitiv.
  • Jucați-vă cât de des puteți un joc în familie.
  • Citește alături de copilul tău. Dacă nu reușești în fiecare seară, încearcă să faci acest lucru cât de des este posibil.
  • Urmăriți împreună un serial preferat sau urmăriți filme împreună.
  • Discuta cu copilul tău despre ceea ce îi place și dezbate subiecte care îl pasionează.
  • Ieșiți zi de zi la o scurtă plimbare fie pe jos, fie cu bicicleta sau rolele.
  • Faceți poze împreună, descărcați-le și alegeți una care să va placă amândurora și pe care să o puneți în ramă.
  • Plecați în scurte vacanțe împreună, cât de des puteți. Amintirile create vor rămâne pentu totdeauna!

 Cum să îți faci copilul fericit 

Psihologia pozitivă este o stare de spirit transmisibilă. Îl poți face pe copilul tău să se simtă fericit, amintindu-i mereu părțile sale bune, încercând să îi arăți că este firesc să facă greșeli și că poate învăța ceva din fiecare experiență. De exemplu, puteți inventa un joc în care fiecare povestește cel mai frumos moment al acelei zile. Este un antrenament excellent, atât pentru cei mici, cât și pentru părinși, pentru a vedea părțile frumoase ale vieții.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *