Cum să îți menții pielea sănătoasă la orice vârstă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Când vine vorba de o piele cu aspect sănătos la orice vârstă, alimentele pe care le consumăm, precum și toți ceilalți nutrienți joacă un rol crucial. Dacă încă vă întrebați dacă dieta alimentară și suplimentele nutritive au un impact asupra pielii, răspunsul este un da convingător. La urma urmei, ceea ce mâncăm se reflectă în felul în care arată pielea noastră, cel mai mare organ al corpului nostru. Pe de o parte, o dietă alimentară echilibrată oferă multiple beneficii pielii noastre, iar pe de altă parte, se știe că anumite alimente pot agrava o serie de probleme cronice ale pielii, cum ar fi eczema și acneea.

Totuși, recomandările dietetice și un stil de viață care susțin sănătatea pielii, vor oferi beneficii substanțiale și altor sisteme de organe, cum ar fi cele cardiovasculare, circulatorii și digestive. În general, consumate în mod regulat, alimentele nutritive vă ajută să obțineți un ten radiant și neted, suplu și cu mai puține riduri, o strălucire sănătoasă, mai puține pete, un ton uniform și un aspect tineresc.

Pentru asta, pielea noastră are nevoie de colagen și elastină. Sunt două dintre proteinele principale care conferă pielii elasticitate și fermitate. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, este ceva firesc să pierdem în mod constant aceste componente cutanate și să ne fie din ce în ce mai greu să ținem pasul cu această uzură. Atunci când aceste proteine se descompun, avem de-a face cu o piele lăsată și ridată. Prin urmare, devine esențial să includem niveluri suficiente de proteine de înaltă calitate în dieta personală. Pentru ca organismul să poată construi colagen și elastină trebuie să aibă la dispoziție un aport adecvat de proteine. Asta nu înseamnă că trebuie să mâncăm precum culturiștii, ci doar să avem grijă să includem la fiecare masă o mică cantitate de proteine.

Iată ce ar trebui să includeți în regimul alimentar pentru a susține sănătatea și suplețea pielii:

Iaurt grecesc fără grăsimi. Spre deosebire de alte iaurturi, este mult mai bogat în proteine. O porție oferă aproximativ 18 grame. Un iaurt grecesc simplu oferă mai puține calorii și mai puține grăsimi saturate, deci este cea mai potrivită alegere.

Carne de pasăre și pește. Carnea de pui și peștele – gătite în tigaie, la cuptor sau la grătar – sunt alegeri excelente, indiferent dacă gătiți acasă sau luați masa la un restaurant. Asigurați-vă că îndepărtați pielea de la carnea de pasăre. De asemenea, puteți adăuga piept de curcan la o salată pentru a crește conținutul de proteine. În ceea ce privește peștele, optați pentru pește sălbatic, cum ar fi somon atlantic, ton, păstrăv curcubeu și halibut, în loc de pești de crescătorie.

Fasole și mazăre. Sunt formele mature ale leguminoaselor. Puteți opta pentru fasole albă, pestriță, roșie, neagră, pentru năut, mazăre verde, mazăre galbenă și linte. Nu doar că sunt surse excelente de proteine, dar totodată, fasolea și mazărea oferă și alți nutrienți, cum ar fi fierul și zincul, asemănător cu peștele și carnea de pasăre. Creșteți conținutul de proteine din supe, tocănițe și salate adăugând fasole, în timp ce în mâncărurile de orez, în quinoa și în salate, puteți adăuga mazăre dulce.

Proteine din zer. Dacă vă este dificil să consumați proteine dimineața, o modalitate excelentă de a spori aportul de proteine constă în adăugarea de proteine din zer într-un smoothie sau într-un iaurt. Găsiți proteine din zer într-un megastore farmaceutic online, de o calitate superioară, fără conservanți, coloranți, arome artificiale sau îndulcitori artificiali. O singură lingură de proteine din zer vă poate oferi chiar și 20 de grame de proteine.

Nu în ultimul rând, este foarte important să includeți cât mai multă vitamina C în dieta alimentară, și asta pentru că această vitamină solubilă în apă este esențială pentru construirea colagenului. Alimente bogate în vitamina C includ ardeiul gras, coacăzele, căpșunile, zmeura, murele, afinele, portocalele, lămâile, grapefruitul, mandarinele, pătrunjelul, broccoli, varza, varza de Bruxelles, spanacul, kiwi și pepenele galben.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *