Confortul în camera bebeluşului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Camera bebeluşului este locul care trebuie ales şi amenajat  cu mare grijă, deoarece va fi spaţiul în care acesta va petrece mare parte din timp.  Camera va fi mobilată corespunzător, va fi  bine luminată natural,  ventilată şi uşor de întreţinut. O încăpere  neaerisită sau  o temperatură neadecvată, un exces de umezeală sau aerul uscat, vor  facilita instalarea  unui mediu nesănătos, propice apariţiei alergiilor şi a problemelor respiratorii, inducând şi  disconfortul termic.

Temperatura din camera bebeluşului

Conform recomandărilor medicale, temperatura optimă  pentru camera unui bebeluş, se situează între 20 şi 22 de grade Celsius. La această temperatură, cel mic nu se va supraîncălzi, dar nu îi va fi nici frig. Fiind micuţi, părinţii vor avea grijă de confortul termic al acestora, astfel că nu  vor lua drept reper temperatura  mânuţelor  şi picioruşelor, deoarece cel mic încă se află într-un proces de reglare a temperaturii, ci vor verifica  dacă ceafa sau pieptul sunt încinse, sau  dacă obrojirii sunt prea roşii. Acesta este un semnal că celui mic îi este cald. Aunci când năsucul, ceafa şi mâinile sunt prea reci, dacă bebeluşul  începe să plângă sau se agită, atunci este posibil să îi fie frig. Astfel, la  o temperatură constantă de 20-22 de grade Celsius, şi   îmbrăcat corespunzător, cel mic îşi va stabili temperatura optimă.

Cât de des se aeriseşte camera celui mic

Camera bebeluşului  va fi aerisită zilnic.  Se va face câte o aerisire dimineaţa şi seara, la care se adaugă cele de peste zi. Indicat este să se aerisească după fiecare repriză de somn. Iarna, aerisirea se va limita la câteva minute, astfel încât să se restabilească temperatura normală, iar pe perioada caldă, ferestra va fi lăsată cât mai mult timp deschisă. Atunci cânde se vor deschide ferestrele, cel mic va fi scos din cameră, cu atât mai mult dacă este iarnă. În cazul în care cel mic va rămâne în cameră, pe perioada caldă, trebuie avut grijă la  curenţii de aer  formaţi între ferestră şi altă sursă de aer. Fereastra de la camera bebeluşului trebuie să aibă ataşată plasa de ţânţari. Se va evita deschiderea ferestrei dacă  afară este fum excesiv, praf  sau vreun miros neplăcut.

 Somnul bebeluşului

Eset foarte important ca cel mic să doarmă în propriul pătuţ. Gama de produse mami.md, oferă unele dintre cele mai variate modele, astfel că somnicul celui mic va fi plăcut, odihnitor şi sănătos. Pătuţul ales nu va fi transformat în depozit de jucării şi hăinuţe, ci va fi destinat strict celui mic. Pe timpul somnului, bebeluşul trebuie  să fie îmbrăcat lejer, fără mănuşi, perne şi  pături, astfel încât să nu existe riscul supraîncălzirii sau  al altor complicaţii pricinuite de acestea. Disconfortul pricinuit de o temperatură nepotrivită, va induce un somn agitat, micuţul devenind un plângăcios obosit.

Umiditatea în camera bebeluşului

Pentru sănătatea celui mic, este foarte important ca încăperea în care stă,  să aibă un grad de umiditate normal. Un aer uscat sau  excesiv umed va provoca disconfort,  reacţii alergice, probleme respiratorii, disconfort, celui mic înfundându-i-se  căile respiratorii aeriene. Gradul normal de umiditate, este de  60-65%. Pentru a se păstra, este foarte important ca temperatura să fie constantă, fără oscilaţii, aerisirea încăperii să se facă corect, să nu se depoziteze hăinuţe umede în interior, iar dacă băiţa bebeluşului  se va face în cameră, va fi nevoie de  o aerisire ulterioară. Se pot achiziţiona umidificatoare speciale, gama mami.md destinată sănătăţii celui mic, venind în întâmpinarea acestor aspecte.

Cum se îmbracă bebeluşul

Confortul celui mic, este dictat şi de modul cum este îmbrăcat.  În ceea ce priveşte hăinuţele, acestea trebuie să fie  lejere şi de caliate. Pentru primele luni de viaţă, se recomandă costumaşe cu totul, din bumbac,  prinse în capse sau năsturei siguri. Pe timpul somnului, este indicat ca cel mic să doarmă fără şosete sau căciuli. Specialiştii trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte înfăşarea. Modul  strâns pe care îl presupune acest obicei, îi limitează libertatea de mişcare, produce supraîncălzirea şi expune copilul  sufocării,  în caz de reflux.

 

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *