Ce puteți face pentru ca atașamentele Invisalign să fie mai puțin vizibile?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Există mai multe branduri diferite de aliniatori transparenți și personalizați digital, disponibile pentru tratamentele oferite de către cabinetele de stomatologie, însă Invisalign este cel mai cunoscut brand la momentul de față. Unii pacienți au nevoie doar de tratamentul clasic Invisalign, care presupune purtarea unui set de aliniatori complet transparenți și înlocuirea lor din câteva săptămâni în câteva săptămâni, însă sunt și pacienți care au nevoie de un tratament cu Invisalign ceva mai complex, care implică purtarea unor atașamente. Atașamentele Invisalign sunt mici piese din compozit dentar, plasate pe dinți, pentru a ajuta la direcționarea aliniatorilor. În funcție de locul în care sunt plasate aceste atașamente, pot fi destul de vizibile.

Ce trebuie să știți despre atașamentele Invisalign

Așa cum s-a menționat, unii pacienți care urmează tratamentul ortodontic cu Invisalign au nevoie de atașamente. Piese mici, realizate din material dentar alb, vor fi plasate în anumite locuri și doar pe anumiți dinți – de regulă, atașamentul se fixează chiar în centrul dintelui. Unii pacienți au nevoie de un număr destul de mare de atașamente, care se fixează pe dinți, asemănător bracketilor. Practic, atașamentele colaborează împreună cu aliniatorii Invisalign pentru a ajuta dinții să se deplaseze mai eficient. Atunci când nu purtați aliniatorii Invisalign, atașamentele sunt aproape invizibile. Însă atunci când purtați aparatul Invisalign, de la distanță s-ar zice că purtați un aparat dentar transparent asemănător celui din ceramică.

Totuși, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru ca atașamentele Invisalign să fie mai puțin vizibile, inclusiv:

Limitați băuturile care vă pătează dinții. Dacă beți lichide despre care se știe că pătează dinții, cum ar fi ceai, cafea și vin roșu, se înțelege de la sine că veți păta atașamentele Invisalign. Prin urmare, în timpul tratamentului cu Invisalign, încercați să limitați consumul de alimente și băuturi care vă pătează dinții, dacă este necesar să purtați atașamente.

Periaj dentar frecvent. Dacă purtați atașamente Invisalign, albirea dentară profesională nu este o opțiune pânâ când nu finalizați tratamentul ortodontic. Totuși, periajul regulat al dinților și evitarea alimentelor și băuturilor care vă pătează dinții vă pot ajuta să vă mențineți dinții curați și strălucitori, iar atașamentele să fie mai puțin evidente.

Nu uitați să folosiți ața dentară. Din păcate, resturile alimentare se pot agăța de atașamente, făcându-le mai vizibile. Din acest motiv, este bine să purtați ață dentară în geantă sau în mașină și să o folosiți după ce ați luat masa, astfel încât atașamentele să fie tot timpul curate.

Nu folosiți ruj. La fel ca băuturile precum cafeaua sau vinul roșu, rujul poate păta atașamentele și chiar aliniatorii, așa că poate veți dori să evitați să purtați ruj în timpul tratamentului cu Invisalign.

Atașamentele Invisalign pot părea destul de problematice, dar dacă veți acorda o grijă sporită, le veți face mai puțin vizibile. Cel mai bun mod de a afla dacă tratamentul personal necesită atașamente și cum să aveți grijă de ele este să discutați cu un ortodont specialist calificat.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *