6 semne că ai nevoie acum de un aparat dentar

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Un aparat dentar îndeplineşte mai multe scopuri, în afară că ne îmbunătăţeşte semnificativ aspectul zâmbetului. Un aparat dentar facilitează rutina de îngrijire orală şi previne o varietate de probleme dentare care pot duce în timp la boli mai severe.

6 semne că ai nevoie acum de un aparat dentar

Dacă vă întrebaţi dacă să consultaţi un specialist în ortodonţie, iată câteva semne sigure că aveţi nevoie de un aparat dentar:

Suferiţi de dureri de dinţi sau de maxilar. Dacă simţiţi dureri la nivelul maxilarului în mod constant, s-ar putea ca acestea să fie provocate de poziţia necorespunzătoare a dinţilor. De asemenea, dinţii aliniaţi greşit îngreuneză şi muşcarea şi mestecarea alimentelor, provocând probleme digestive. Pacienţii sunt diagnosticaţi cu malocluzie atunci când dinţii frontali superiori se suprapun peste dinţii inferiori anteriori, atunci când dinţii inferiori anteriori se suprapun peste dinţii superiori anteriori, atunci când dinţii frontali superiori sunt îndreptaţi spre dinţii frontali inferiori sau atunci când dinţii nu se aşează unii peste alţii atunci când zâmbesc. Dinţii aliniaţi necorespunzător pot provoca dificultăţi de mestecat, ceea ce poate duce la dureri la nivelul maxilarelor şi la disconfort sever. Muşchii maxilarului au de suferit, favorizând adesea apariţia durerilor de cap. Problemele cauzate de alinierea necorespunzătoare a dinţilor pot fi remediate cu ajutorul diferitelor tipuri de aparate dentare, inclusiv aparatele transparente, Invisalign sau aparatele linguale.

Aveţi dinţi aglomeraţi sau strâmbi. Dinţii înghesuiţi sau strâmbi, adică uşor înclinaţi, precum şi dinţii care se suprapun, provoacă malocluzii. La rândul lor, malocluziile favorizează acumularea de bacterii şi de placă dentară. Drept urmare, apar cariile dentare şi alte boli ale dinţilor. Aparatele ortodontice pot corecta problema dinţilor strâmbi sau aglomeraţi. În funcţie de severitatea problemei, medicul ortodont vă poate recomanda Invisalign sau aparatul dentar metalic, acesta din urmă exercitând mai multă presiune asupra dinţilor.

Aveţi dinţi distanţaţi. Spaţiile mari dintre dinţi sunt greu de curăţat cu o periuţă de dinţi. Prin urmare, se poate acumula placă dentară, ceea ce poate duce la carii şi infecţii bacteriene, cum ar fi gingivita. Dinţii lipsă, dinţii mici sau spaţiile mari dintre dinţi sunt semne sigure că este necesar să purtaţi un aparat dentar.

Suferiţi de dureri bucale. Durerea poate fi resimţită doar în anumite zone ale gurii sau poate fi provocată doar de un dinte sau un grup de dinţi, nu de întreaga dantură. Din cauza alinierii necorespunzătoare sau din cauza unei infecţii bacteriene, un grup de dinţi specifici poate provoca dureri greu de suportat. Puteţi preveni acest disconfort optând pentru un aparat dentar la momentul potrivit.

Aveţi probleme de vorbire. Uneori, pot apărea probleme de vorbire din cauza afecţiunilor orale. Atât copiii, cât şi adulţii pot prezenta probleme de vorbire. Dacă aveţi spaţii mari între dinţi, s-ar putea ca vorbirea să vă fie afectată. Deşi aceasta este tehnic o problemă de muşcătură, cunoscută sub denumirea de muşcătură deschisă, spaţiile mari dintre dinţi vă afectează în cele din urmă vorbirea.

Dacă aveţi dureri în timp ce mestecaţi, acestea s-ar putea să fie cauzate de alinierea necorespunzătoare a dinţilor. De asemenea, durerile de cap, de urechi şi durerile la nivelul maxilarului sunt alte semne clare că trebuie să consultaţi cât mai curând un specialist în ortodonţie. Pacienţii care au nevoie de un aparat dentar suferă frecvent de dureri de-a lungul liniei maxilarului, şi asta pentru că dinţii strâmbi provoacă stres la nivelul maxilarului, provocând totodată şi dureri de cap şi de urechi.

 

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *