4 motive pentru a merge la medic atât în sarcină, cât și înainte de sarcină

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Îți dorești un bebeluș? Crezi că a venit momentul ca cineva să te țină de mână și să îți zâmbească în fiecare zi? Nu îți mai rămâne decât să mergi la medic, să verifici starea ta de sănătate și să concepi un bebeluș.

Planificarea unei sarcini este un moment de mare importanță pentru cei doi părinți. Pe de o parte, dorința de a-ți mări familia înseamnă multă responsabilitate, iar pe de altă parte acest lucru aduce multă bucurie în viața de cuplu. Atunci când vorbim despre responsabilitate nu avem cum să nu ne gândim la numărul analizelor medicale pe care trebuie să le realizezi chiar din momentul în care planifici venirea pe lume a bebelușului, la discuțiile nesfârșite cu medicul specialist, dar și la responsabilitate și siguranță familială, financiară și profesională. Toate acestea vor fi ca și depășite dacă ai ales acum să citești aceste rânduri, așa că nu îți mai rămâne decât să te adresezi medicului specialist și să porți o discuție cât mai amplă despre ce înseamnă conceperea unui bebeluș, perioada de sarcină, dar și nașterea copilului. Vei afla de la acesta toate informațiile de care ai nevoie pentru a porni pe acest drum liniștită.

Iată mai jos 4 motive pentru a merge la medic atât în sarcină, cât și înainte de sarcină:

  1. Evaluarea stării de sănătate a mamei! Acesta este un prim argument și poate unul dintre cele mai importante. Ar fi bine să cunoști dacă suferi de vreo anumită afecțiune sau nu, dacă prezinți vreun risc cu privire la posibilitatea de da naștere unui bebeluș, dar și alte detalii despre tine. Dacă până acum nu ai fost prea des în cabinetul medicului, de această dată poate că ar fi bine să alegi să faci un control medical cât mai amănunțit. Pornind de la programarea unor analize medicale pe care le poți observa aici în perioada prenatală și până la realizarea unor controale medicale mai amănunțite, precum sunt acestea, toate îți vor fi de mare ajutor pentru a cunoaște dacă ai sau nu vreo problemă medicală pe care ar fi bine să o tratezi mai înainte de sarcină. Desigur, rezultatele medicale mai mult ca sigur îți vor demonstra că nu ai de ce să te temi și dacă există vreun motiv de îngrijorare, cu ajutorul medicilor vei reuși să scapi de orice problemă.
  2. Confirmarea diagnosticului de sarcină – acesta este un alt motiv cât se poate de important. Nu este suficient numai să faci un test de sarcină pentru a afla dacă ești sau nu însărcinată, ci vei avea nevoie de confirmarea unui medic. De aceea, ori de câte ori constați că menstruația a întârziat ori atunci când ai primele simptome, ar fi bine să mergi la medic pentru confirmare.
  3. Efectuarea analizelor de sarcină – încă de la prima vizită medicală vei primi o listă cu analize necesare în sarcină, pe care trebuie să le efectuezi. Vei avea nevoie de hemoleucogramă completă, factorul RH (mama și tatăl copilului), grupa de sânge, analize care să depisteze infecțiile cu transmitere sexuală, precum și citomegalovirus, rubeolă, toxoplasmoză, ecografii de morfologie fetală, dublul test, dar și multe alte analize – toate la fel de importante și recomandate de medic, în funcție de starea pacientei.
  4. Observarea evoluției copilului – acesta este un alt motiv pentru care ar trebui să ai în vedere vizitele medicale. Va trebui să mergi la medic ori de câte ori acesta îți solicită pentru a observa evoluția copilului. Aceste controale medicale înseamnă adesea efectuarea unor ecografii de către medicul specialist, pentru a observa starea copilului.

Toate acestea sunt motive serioase pentru a te prezenta la medic atât în sarcină, cât și înainte. Sarcina înseamnă multă responsabilitate și de aceea ar fi bine să iei în calcul și să programezi cu atenție fiecare vizită medicală.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *