4 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când alegi clinica medicală unde urmează să efectuezi analizele de sarcină

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Încă din prima perioadă a sarcinii vei primi din partea medicului numeroase indicații pentru efectuarea unui set complet de analize care să te ajute să identifici din timp dacă ai sau nu anumite probleme medicale și mai ales dacă acestea ar putea afecta dezvoltarea bebelușului aflat în pântec.

analize sarcinaCu toate că primul lucru pe care îl vei face este să te programezi la prima clinică care îți iese în cale pentru a efectua aceste analize este bine să ții cont de câteva aspecte importante. Laboratorul de analize trebuie să beneficieze de cele mai bune condiții și mai ales de curățenie. Asemenea celor ce lucrează în bucătărie și care folosesc această tunică de bucătar și personalul medical trebuie să aibă o ținută impecabilă.

Iată mai jos 4 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când alegi clinica medicală unde urmează să efectuezi analizele de sarcină:

1. Curățenia laboratorului medical – știai că într-un laborator de analize care nu este perfect curat se pot transmite cu ușurință numeroase infecții? Ar trebui ca atunci când te programezi să ajungi în clinica medicală respectivă și să observi mai multe aspecte. Pe de o parte, totul trebuie să fie perfect ordonat și mai ales foarte curat. Dacă vei observa urme de murdărie este bine să te retragi. Modul de lucru al cadrelor medicale este și el foarte important. Asigură-te că personalul medical care face recoltarea folosește instrumentar de unică folosință, fiind ferit în acest fel de infecții. Ai mai putea lua drept indiciu și ținuta personalului medical. Dacă cadrele medicale vor purta halate medicale, precum sunt acestea, impecabile, atunci e un indiciu că laboratorul medical respectă normele de igienă pentru siguranța pacientului.

2. Găsește recomandări – ar fi bine să discuți cu medicul ginecolog care ți-a recomandat să efectuezi aceste analize medicale și să îți sugereze unde anume să te programezi. Avizul medicului este foarte important, atât pentru siguranța rezultatelor, cât și pentru pacient. Dacă medicul nu îți poate da o astfel de recomandare ar fi bine să întrebi prietenele care au trecut prin experiențe asemănătoare și să afli părerea acestora. Mai mult ca sigur vei afla păreri pro și contra, însă pentru cea mai bună decizie poți urmări și recenziile de pe rețelele de socializare. În funcție de cele descrise aici vei putea lua cea mai bună decizie.

3. Durata acordării rezultatelor – sunt unele analize sarcină la care nu poți primi un rezultat imediat și nici măcar la câteva zile. De aceea, ar fi bine să eviți laboratoarele de analize medicale care te vor asigura că îți oferă un răspuns imediat sau doar în câteva ore întrucât rezultatul este posibil să nu fie foarte precis. Cu siguranță, nici clinicile medicale care îți pot da rezultatele foarte târziu nu se numără printre preferate, așa că ar fi bine să cântărești cu atenție.

4. Rezultate online – dacă clinica medicală pe care ai ales-o îți poate oferi posibilitatea de a verifica online rezultatele, atunci mai mult ca sigur vei face o alegere foarte bună, nemaifiind nevoită să ajungi până la clinică pentru a le ridica personal, fiind nevoie doar de un cont de autentificare.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *