3 motive pentru care ar fi bine să îți duci la medic și să îți vaccinezi animalul de companie, atunci când ești însărcinată

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Perioada celor nouă luni de sarcină este cea mai frumoasă pentru mamă și de aceea femeia trebuie să se simtă în siguranță. Expunerea la infecții ar trebui să te îngrijoreze în cele nouă luni de sarcină, pentru siguranța bebelușului și de aceea trebuie să te ferești sau să previi toate aceste riscuri.

Încă de la prima vizita la medicul specialist, acesta îți va comunica o serie întreagă de analize sarcină ce trebuiesc realizate destul de curând. De la efectuarea unei hemoleucograme complete și până la analize pentru depistarea RH-ului celor doi părinți, dar și analizele care pot depista prezența unor infecții, toate acestea trebuiesc realizate destul de repede.

Dacă ai un animal de companie, la care nu îți dorești să renunți în timpul celor nouă luni de sarcină, fiindu-ți tare drag, atunci trebuie să te asiguri că este complet sănătos, nu este risc ca acesta să îți transmită vreo infecție sau boală gravă care ar putea afecta dezvoltarea bebelușului. În acest fel te vei putea bucura în continuare de animalul de companie pe care îl ai de ceva vreme, știindu-te în același timp în siguranță.

Iată mai jos 3 motive pentru care ar fi bine să îți duci la medic și să îți vaccinezi animalul de companie, atunci când ești însărcinată:

1. Asigură-te că este sănătos – iată un prim aspect foarte important, atât pentru tine, cât și pentru animalul pe care îl deții. Dacă cățelul tău nu are poftă de mâncare, așa cum poți observa aici, are o vârstă înaintată ori anumite probleme dentare, atunci ar trebui să mergi cu el la medic. Cel mai adesea, lipsa poftei de mâncare ar putea fi semnul unei infecții și astfel pentru a nu fi expusă riscului de a te îmbolnăvi este bine să ajungi curând la medic. În plus, verificarea stării de sănătate a animalului de companie este un mare plus și pentru acesta.

2. Suferă de parvoviroză canină – iată o altă problemă gravă, pentru care trebuie să ajungi de urgență la medic. Deși nu se transmite la om, această infecție este foarte periculoasă pentru câine și de aceea trebuie tratată în cabinetul medicului specialist. Starea de vomă, diaree, starea de letargie și lipsa apetitului sunt câteva dintre simptomele acestei boli pe care trebuie să le comunici imediat medicului, boala putând fi fatală.

3. Vaccinare – aceasta este o altă metodă pentru care trebuie să ajungi în cabinetul medicului veterinar. Vaccinarea animalului de companie reprezintă o soluție de siguranță atât pentru tine, cât și pentru animalul tău atât de drag. Ai auzit probabil cât este de periculoasă toxoplasmoza și riscul de transmitere al acesteia de la pisici la femeile însărcinate. Pentru a preveni astfel de probleme de sănătate este bine să ajungi cât mai des în cabinetul medicului și să încerci să respecți cu strictețe schema de vaccinare propusă de către medic. Până și parvoviroza ar putea fi prevenită cu ajutorul vaccinării.

Toate aceste lucruri sunt foarte importante și trebuiesc urmărite cu mare atenție. Încă de la primele vizite la medicul specialist ar trebui să comunici că te bucuri de compania unui cățel sau pisică, acesta oferindu-ți recomandările necesare.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *