3 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre alergiile din sarcină

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sarcina este o perioadă extrem de interesantă din viața oricărei femei, aducerea pe lume a unei vieți fiind considerată adesea un miracol. Cu toate că nu trebuie considerată o afecțiune nu trebuie să uităm că orice femeie parcurge o perioadă destul de delicată, în care are parte de multe restricții, de la cele alimentare și până la folosirea unor medicamente sau ceaiuri.

Încă de la primele vizite făcute în cabinetul medicului specialist vei afla ce anume urmează să faci, cum să te comporți în timpul celor nouă luni de sarcină și mai ales ce fel de stil de viață să duci pe mai departe. Trebuie să te ferești de dulciuri în exces și grăsimi și să încerci să le înlocuiești cu fructe și legume proaspete, ești nevoită să renunți la vicii, precum fumatul, alcoolul și uneori chiar și la cafea. De asemenea, trebuie să fii în continuare o persoană activă, să faci multă mișcare în fiecare zi și să te ferești pe cât posibil de îmbolnăviri sau infecții. Tot în sarcină ești mult mai sensibilă, așa că ar fi bine să iei în calcul să te ferești de orice ți-ar putea dăuna. Stai mult în aer liber, însă este bine să te ferești de alergii întrucât ți-ar putea face mult rău.

Pentru a ști mai multe lucruri despre alergii, iată la ce anume trebuie să fii atentă:

1. Testarea cutanată nu trebuie să fie realizată în sarcină

Cu toate că este una dintre investigațiile care ar putea determina cu mare precizie dacă ești sau nu alergică, în realitate aceasta este interzisă în perioada celor nouă luni. Atunci când vorbești despre alergii trebuie să mergi la un medic specialist în alergologie și să îți prescrie cât mai exact care este metoda prin care poți diagnostica dacă ai sau nu probleme de acest gen. Vei putea alege testarea serologică a imunoglobulinelor IgE specifice pentru a se determina alergenii de mediu și cei alimentari.

2. Ce este rinita de sarcină?

Mai mult de jumătate dintre femeile însărcinate suferă de această problemă. Rinita de sarcină ar putea fi declanșată de reacțiile hormonilor de sarcină. Rinita are ca principal simptom congestia nazală. Pentru a trece peste astfel de probleme vei putea folosi corticoterapia, dar și unele antihistaminice, prescrise de medic. Pentru a fi depistată este bine să faci un set complet de analize, pe care le poți observa aici, fiindu-ți folositoare pe mai departe.

3. Imunoterapia în sarcină

De regulă, prin imunoterapie scapi de simptomele de sarcină. Este bine să nu începi o astfel de terapie atunci când ești însărcinată, însă dacă ai început deja o astfel de terapie este bine să o continui și în sarcină. Cu toate acestea, schemele de desensibilizare sunt recomandate după nașterea copilului sau după perioada de alăptare.

Ca atare, alergiile în sarcină trebuiesc depistate cu multă atenție și tratate doar atunci când este cazul și numai având recomandarea medicului specialist.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *