3 lucruri pe care trebuie să le aibă în vedere orice femeie însărcinată

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În timpul sarcinii există numeroase situații prin care viitoarele mămici vor trece, deși nu s-au mai confruntat niciodată cu ele. Din această cauză, informarea constantă este cel mai bun mijloc de documentare pe care îl au acestea. Corpul femeii gravide trece prin numeroase schimbări, printre care se numără și acumularea de kilograme în plus, umflarea picioarelor, durerile lombare și schimbările buște ale stării de spirit. Toate aceste lucruri sunt perfect normale pentru o sarcină obișnuită, iar dacă vă numărați printre femeile norocoase, este posibil să nu treceți prin aceste dificultăți.

În continuare, vom insista pe 3 lucruri cu care se confruntă majoritatea femeilor însărcinate și despre care este bine să fie informate din timp.

  1. Problemele ortopedice – problemele ortopedice nu sunt obligatorii în fiecare sarcină.Totuși, kilogramele în plus, postura incorectă, purtarea de încălțăminte nepotrivită și posibilele accidentări pot afecta sistemul oso și muscular destul de grav. Încă de la începutul sarcinii, femeilor gravide e este recomandat să facă mișcare constant, să aibă grijă la postura corpului și să se folosească de aparaturi sau centuri speciale pentru a o corecta și să își schimbe încălțările atunci când este nevoie. Femeilor însărcinate li se umflă picioarele destul de des. Din această cauză, majoritatea încălțărilor devin strâmpte și inconfortabile, alterând mersul corect al viitoarei mămici. Pe termen lung, aceste mici impedimente pot dăuna corpului și pentru a le evita se recomandă consultarea unui specialist. Pentru mai multe informații puteți accesa secțiunea ortopedie centrokinetic.ro și puteți programa o consultație preventivă. Rețineți, este mai bine să mergeți din timp și să vă informați, decât să mergeți când problemele sunt deja grave.
  2. Alimentația – alimentația în timpul sarcinii este crucială atât pentru dezvoltarea bebelușului, cât și pentru sănătatea mamei. Contrar miturilor străvechi, mama nu trebuie să mănânce pentru două persoane – ea trebuie să mănânce suficient din punct de vedere caloric pentru a asigura energie atât ei, cât și celui mic, dar trebuie să mănânce și corect din punct de vedere nutrițional pentru a beneficia de o dezvoltare optimă. Atunci când observă kilogramele cum se acumulează, există riscul ca multe mămici să încerce să reducă porțiile și să mănânce doar alimente fade și slabe în nutriente, cum ar fi salata, dar nu fac decât să aducă un deserviciu lor și bebelușului. După naștere și reglementarea aspectului privind alăptarea, mămicile se pot înscrie într-un program de slăbit care să conține consultare psihologică post-partum, program de nutriție, exerciții fizice, dar și tratamente corporale împotriva celulitei. Un astfel de program îl găsiți pe centrokinetic.ro.
  3. Somnul este foarte cunoscut faptul că o mămică nu mai are parte de foarte mult somn după ce a născut un bebeluș, dar problemele cu somnul încep încă din ultimele luni de sarcină. Durerile de spat eși burtica tot mai mare împiedică un somn confortabil. Sfatul medicilor este ca mămicile să-și achiziționeze perne speciale, indiferent de cât de costisitoare sunt. Somnul este vital pentru ultimele săptămâni de dezvoltare ale bebelușului, iar mama va avea nevoie de odihnă pentru perioada următoare prin care trebuie să treacă.

Chiar dacă treceți printr-o sarcină ușoară, cel mai bine este să acordați atenție acestor trei aspecte prezentate anterior. Grija în plus nu poate dăuna, mai ales că este pentru sănătatea mămicii, dar și a bebelușului. În cazul în care sunt resimțite complicații mai severe, nu ezitați niciodată să apelați la medicul specialist.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *