3 analize sarcină scumpe

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Venirea pe lume a unui bebeluș este un motiv de mare bucurie. Sarcina este atent planificată de către părinți, așa că atunci când ați hotărât să aduceți pe lume un bebeluș s-ar putea să știți că este nevoie și de realizarea unor analize sarcină destul de numeroase.

Perioada celor nouă luni implică multe vizite la medicul specialist, dar și realizarea unor teste de sânge, ecografii de morfologie fetală, ba chiar și a unor teste genetice. Toate aceste analize sarcină vă vor fi de mare folos, reușind astfel să supravegheați perioada celor nouă luni, fără probleme, știind dacă bebelușul se dezvoltă normal sau nu. De asemenea, trebuie să cunoașteți că perioada de sarcină este una destul de scumpă, toate aceste analize sarcină implicând niște cheltuieli suplimentare. De obicei, analizele de sarcină sunt suportate de Casa de Asigurări de Sănătate, în baza contribuțiilor lunare, însă există și situații în care ele nu se decontează sau mama hotărăște să meargă la o clinică privată pentru realizarea lor.

Iată mai jos 3 analize sarcină scumpe:

1. Amniocenteza – această analiză este una destul de scumpă, la fel cum și procedura nu este deloc ușoară. Dacă ai aflat că ceva nu este în regulă cu bebelușul tău, ai putea lua în calcul contractarea unui credit, precum este acesta sau chiar ai putea opta pentru a-ți cheltui economiile casei, folosind cursul de schimb de aici. Amniocenteza constă în recoltarea probelor de lichid amniotic, din interiorul placentei, în vederea identificării unor probleme de sănătate ale bebelușului. De obicei, amniocenteza se recomandă destul de rar, având risc de 1% de avort spontan. Cu ajutorul amniocentezei se pot depista boli grave, genetice, precum sindrom Down, trisomia 18, trisomia 13, fibroza chistică, boala Tay Sacs, anencefalia sau spina bifida. În plus, această analiză se poate efectua și pentru a cunoaște dacă plămânii bebelușului sunt dezvoltați corect, pentru a depista o infecție intrauterină, dar și pentru a vedea dacă bebelușul este sau nu afectat în cazul unei incompatibilități de RH dintre cei doi părinți.

2. Ecografia de morfologie fetală – aceasta analiză face parte din cele obligatorii, atât pentru trimestrul doi de sarcină, cât și pentru trimestrul trei de sarcină. Ecografia de morfologie fetală se realizează pentru a se depista exact vârsta gestațională, nivelul de dezvoltare al fătului în burtică, probleme de sănătate, anomalii cardiace minore, anomalii ale altor organe interne, dezvoltarea sistemului nervos central.

3. Teste genetice – cea mai cunoscută analiza de acest gen este dublul test. Intre săptămânile 11 și 14 oricărei gravide i se recomandă efectuarea unei astfel de analize în vederea depistării unor eventuale anomalii cromozomiale, care ar putea afecta dezvoltarea bebelușului. Sindromul Down, sindromul Edwards, boala Tay Sacs, spina bifida, fibroza chistică sunt câteva dintre bolile grave determinate de eventualele anomalii genetice, ce pot fi preîntâmpinate cu ajutorul acestei analize. Se evaluează grosimea translucenței nucale, markeri biologici beta-HCG is PAPP-A, dar și vârsta mamei, înălțimea și greutatea acesteia.

Distribuie 0

One Response

  1. Toate analizele din sarcina sunt gratuite si nu au legatura cu cotizatia lunara,se pot efectua la privat cu trimitere de la specialist se meege la medicul de familie care va da trimitere catre analize .
    Amniocenteza este o analiza gratuita daca medicul specialist suspicioneaza ceva .Dublul test este mai putin importanta decat triplul test, ambele bazandu-se pe date statistice ci nu pe valori ce pot determina o afectiune .doamna diminutiv ;poate nu ar fi rau sa va mai documentati ….analizele pentru gravide nu au legatura cu cotizatia ca s-a demonstrat de mult ca e mai usor sa previ decat sa tratezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *