Dublu test

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dublu test – preț

Mai înainte de a stabili care este prețul pentru dublu test ar trebui să ai în vedere importanța acestei analize de sarcină, efectuată în primul trimestru, extrem de folositoare pentru identificarea unor anomalii și malformații care ar putea afecta starea de sănătate a bebelușului.

Așadar, pentru dublu test preț ar trebui să te gândești în primul rând la ce înseamnă această analiză. Ar trebui să ai în vedere faptul că răspunsurile oferite de această analiză sunt predictive, așadar nu vor identifica într-o proporție de 100% riscul de anomalii genetice. Cu toate acestea, dublul test reușește să stabilească destul de aproape dacă bebelușul se naște sau nu cu malformații sau anomalii genetice, de tipul Sindrom Down, Sindrom Edwards, trisomia 18, dar și multe altele.

Pentru prețul la dublu test este nevoie să aveți în vedere două tipuri de analize, ce înseamnă un screening medical cât mai complet. Pe de o parte este nevoie de realizarea unei ecografii de trimestrul 1, iar pe de altă parte se recomandă recoltarea unor probe de sânge. Un alt aspect ce trebuie avut în vedere este că cele două metode de identificare a problemelor de natură genetică (ecografie și probe de sânge) trebuiesc realizate în aceeași zi, de preferat la o distanță de maxim 24 de ore una de cealaltă.

Dublu test reprezintă o analiză extrem de complexă. Aceasta înseamnă identificarea markerilor serici PAPP-A și beta-HcG. Mai exact, medicii vor avea în vedere stabilirea valorilor proteinei A plasmatică și a hormonului de sarcină, numit gonadotropina corionică umană. Ca urmare a acestor evaluării, specialiștii de laborator vor calcula multiplul de mediană (MoM), astfel încât să obțină niște rezultate cât mai corecte.

Cu ajutorul ecografiei se va identifica translucenșa nucală (ceafa fătului) și lungimea cranio caudală a bebelușului aflat în burtica mamei.

Pentru un dublu test preț cât mai corect trebuie să ai în vedere faptul că aceasta este o analiză complexă, care implică recoltarea unor probe de sânge, dar și realizarea unei ecografii.

Probele de sânge au un preț ce variază între 100 și 150 de lei. Realizarea ecografiei de sarcină trimestrul I are un cost ce variază între 250 și 500 lei, în funcție de clinica aleasă. Ca atare, un preț pentru dublu test se încadrează între 350 lei și 650 lei, în funcție de centrul medical ales.

Rezultatele analizelor nu vor fi gata imediat. Deși ecografia se realizează destul de rapid, iar prelevarea probelor de sânge se face la fel de repede, medicii de laborator au nevoie de circa 10-12 zile pentru a calcula gradul de risc genetic. În funcție de acest lucru, gravida va primi rezultatul testului, având caracter orientativ.

Așadar, atunci când te gândești la sănătatea bebelușului și la ceea ce poate salva această analiză ar trebui să renunți să te mai gândești la preț. Mult mai important este să cunoști rezultatele din timp și astfel să înveți să previi sau să tratezi cele mai grave probleme de sănătate, care ar putea afecta destul de mult dezvoltarea bebelușului pe care îl porți în pântec. Iar pentru un bebeluș sănătos, ai nevoie de efectuarea tuturor acelor analize sarcină, la timp și în cabinete specializate.

Distribuie 0

5 Responses

    1. Ce gandire poti avea!! Nu e mai bine sa faci toate analizele preventiv sa te asiguri ca ingerasul tau e bine?? Mi-as da si casa sa stiu ca e bine! In aceste momente nu te mai gandesti la bani !!!

      1. Ți ai da și casa… Și dacă aflii că nu e bine ce? Daca are sindromul Down nu îl mai iubești sau nu l mai naști.. eu nu gândesc așa. Copilyl meu e bine venit oricum a fi.

        1. Cred ca analiza aceasta nu este ca sa iti spuna ca bebeluul e bine, ci tocmai, identifica daca exist risc de anomalii. Si doar daca mama este dispusa la un avort in cazul in care se identifica ceva rau. Sa ne rugam, mai bine ca pruncii nostri sa fie ocrotiti. Sanatate tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *