Dublu test

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ce afecțiuni pot fi depistate cu ajutorul unui dublu test?

Așa cum aminteam, un dublu test are în vedere identificarea anomaliilor/malformațiilor genetice. De aceea, o astfel de investigație va putea evalua corect riscurile aducerii pe lume a unui bebeluș cu probleme grave.

De aceea, printre cele mai grave afecțiuni ce pot fi depistate cu ajutorul dublului test, amintim:

 • sindrom Down
 • sindrom Edwards
 • afecțiunea Tay – Sachs
 • trisomia 18 – determinată de un cromozom în plus
 • fibroza chistică
 • spina bifida
 • probleme cardiace
 • anemie la nivelul celulelor în seceră.

Rezultatele dublului test nu confirmă într-o proporție de 100% că fătul ar putea suferi de bolile specificate mai sus. De aceea, medicii ar mai putea recomanda suplimentar efectuarea unor alte investigații, precum amniocenteza sau biopsia de vilozități coriale, așa încât diagnosticul de întrerupere de sarcină să fie pus cât mai corect.

Rezultatele unui dublu test sunt destul de sigure, ca atare, această analiză sarcină va putea evalua cât mai corect nivelul riscului nașterii unui bebeluș cu astfel de probleme.

Continuare >> Vezi când se face dublu test?

Distribuie 0

5 Responses

  1. Ce gandire poti avea!! Nu e mai bine sa faci toate analizele preventiv sa te asiguri ca ingerasul tau e bine?? Mi-as da si casa sa stiu ca e bine! In aceste momente nu te mai gandesti la bani !!!

   1. Ți ai da și casa… Și dacă aflii că nu e bine ce? Daca are sindromul Down nu îl mai iubești sau nu l mai naști.. eu nu gândesc așa. Copilyl meu e bine venit oricum a fi.

    1. Cred ca analiza aceasta nu este ca sa iti spuna ca bebeluul e bine, ci tocmai, identifica daca exist risc de anomalii. Si doar daca mama este dispusa la un avort in cazul in care se identifica ceva rau. Sa ne rugam, mai bine ca pruncii nostri sa fie ocrotiti. Sanatate tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *