Grupe de sânge

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atât în preconcepție, cât și în sarcină este bine să efectuezi testul care identifică în ce categorie de grupe de sânge vă aflați atât dvs, cât și partenerul de cuplu.

Grupe-de-sange-sarcina

Cele 4 grupe de sânge sunt cuprinse în sistemul OAB, pe care vi-l vom prezenta mai jos. În același timp, este util pentru medici să afle dacă cei doi parteneri care și-au propus să aibă un copil sau deja se află pe acest drum sunt sau nu compatibili. Tot în funcție de aceste grupe de sânge veți cunoaște cu aproximație care este grupa de sânge a copilului dvs și uneori, ați putea identifica și anumite trăsături de caracter.

Sistemul OAB cuprinde patru grupe de sânge. Trebuie să cunoașteți că toate grupele de sânge, fiind exceptată grupa 0(1) conțin globule roșii ce au în compoziție o substanță numită aglutinogen, având efect antigen. De asemenea, toate aceste grupe sânge, cu excepția grupei AB (IV) conțin aglutina. Aceste două substanțe, aglutina și aglutinogenul determină prin contact aglutinarea sau mai exact unirea globulelor roșii una cu cealaltă. De aceea, grupa de sânge 0(I) se numește grupa 0. Cei ce au această grupă de sânge pot dona tuturor sânge, neexistând niciun risc în caz de transfuzie. La fel se întâmplă și cu persoanele care au grupa de sânge AB(IV), însă de această dată, aceștia pot primi sânge de la toate celelalte grupe de sânge, neavând aglutine.

În sarcină este deosebit de important să se cunoască aceste grupe de sânge a ambilor parteneri, pentru a reuși să se observe gradul de compatibilitate dintre cei doi, necesar pentru un bebeluș sănătos. În plus, se pot întâmpla și incidente neplăcute. De aceea, în caz de accidente ori probleme grave este bine să se cunoască grupa de sânge, necesară într-o eventuală transfuzie.

Atunci când avem în vedere stabilirea compatibilității partenerilor, nu trebuie să uităm că grupa de sânge joacă un rol foarte important.

Ca atare, cercetătorii au încercat să evidențieze care sunt grupele de sânge compatibile:

  • grupa de sânge A este compatibilă cu grupele de sânge 0 și AB;
  • grupa de sânge B este compatibilă cu grupele de sânge A și AB;
  • grupa de sânge AB este compatibilă cu grupele de sânge A, B, AB, 0;
  • grupa de sânge 0 este compatibilă cu grupele de sânge A și AB.

Iar atunci când ne gândim la compatibilitatea de natură emoțională, ei bine, aceste grupe de sânge reușesc să determine cât mai sigur personalitatea fiecăruia.

Grupa de sânge A este o fire extrem de sensibilă, atentă la toți ceilalți, creativă și inteligentă. Cu toate acestea, din punct de vedere medical, această grupă de sânge este extrem de sensibilă, având un sistem imunitar slăbit.

Grupa de sânge este puternică din punct de vedere medical, fiind uneori mai expuși pericolului de infecții. Cei ce au această grupă de sânge sunt persoane extrem de ambițioase, talentate și mai ales foarte puternice.

Grupa de sânge AB caracterizează persoane dualiste – având caracteristici împrumutate atât din grupa A, cât și din grupa B. Ele sunt persoane puternice, mai ales la condiții de stres. De aceea, vor reuși să domine ușor orice încercare.

Grupa de sânge 0 este cunoscută de la sine a avea calități de învingător. În plus, sistemul imunitar al celor care au această grupă de sânge este extrem de puternic.

Grupele de sânge și moștenirea către copii!

Grupele de sânge sunt moștenite de la părinți la copii. Cu toate acestea, nu întotdeauna grupa de sânge va fi aceeași. Copilul va primi de la mama și de la tată două gene, care una lângă cealaltă, se vor combina și vor forma grupa unică.

În cazul în care părinții au aceeași grupă de sânge, atunci lucrurile sunt mult mai ușor de stabilit. Cel mai probabil și copilul va avea aceeași grupă de sânge.

Însă dacă părinții au grupe de sânge diferite, atunci este posibil ca bebelușul fie să poarte grupa unuia dintre ei, fie o alta diferită, rezultată din combinația genelor.

Astfel, dacă părinții au grupele de sânge:

  • A și B – grupa copilului ar putea fi A, B, AB, 0;
  • A și AB – grupa copilului ar putea fi A, B, AB;
  • A și 0 – grupa copilului ar putea fi A, 0;
  • B și AB – grupa copilului ar putea fi A, B, AB;
  • B și 0 – grupa copilului ar putea fi B, 0;
  • AB și 0 – grupa copilului ar putea fi A, B.
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *