Grădiniţa online, o şansă pentru toţi copiii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nu toţi copiii sunt la fel, nu toţi se dezvoltă fizic şi psihic în acelaşi ritm. Cu atât mai mult, există copii care pot manifesta anumite tulburări sau tipuri de manifestări, astfel că un mediu sigur şi confortabil, cum este cel oferit de cursurile online, poate facilita depăşirea anumitor problememe care pot apărea pe parcursul creşterii unui preşcolar. Prima grădiniţă online din România, poate reprezenta o variană pentru cei care au tendinţa de a prefera spaţiul confortabil de acasă, mediul familial pe care îl cunosc cel mai bine. Pe  măsură ce cresc, cei mici  pot manifesta  un deficit de atenţie mai accentuat, tulburări de limbaj sau stări depresive, anxietate şi dificultăţi în comunicare.

Deficitul de atenţie

Acestă manifestare presupune un consult de specialitate şi adoptarea anumitor măsuri şi terapii. Însă prin urmarea unui curs de grădiniţă online, copilului i se va asigura un spaţiu confortabil în care se poate lucra asupra acestui deficit de atenţie. În  mediul lui de acasă, copilul va putea  interacţiona mai uşor cu doamna educatoare, i se va putea capta atenţia şi va manifesta interes pentru diverse activităţi, integrându-se astfel în procesul de dezvoltare.

Tulburările de limbaj

Există micuţi din palierul de vârstă 3-6 anişori, care  prezintă tulburări la nivelul limbajului. Exprimarea verbală este înlocuită cu diverse moduri de comunicare, în special prin gesturi. Există terapii şi tratamente care  au rolul de a susţine dezvoltarea limbajului şi de a debloca dorinţa copiilor de a comunica, iar urmarea cursurilor primei grădiniţe online din România, poate reprezenta o variantă de acomodare a celui mic, de stimulare a limbaului prin joc şi joacă, prin activităţi distractive, atrăgătoare,  creative şi educative, într-un spaţiul confortabil celui mic, la el acasă.

Stările depresive şi anxietatea

Schimbările survenite în viaţa unui copil, chiar şi începerea grădiniţei, o problemă de sănătate sau un disconfort, pot genera dificultăţi  în interacţiunea socială şi în comunicare, pot genera teama de nou şi de  necunoscutul care îl înconjoară, declanţând chiar  stări depresive sau de anxietate.  Este posibil ca cel mic să manifeste  o izolare mai accentuată, context în care se intervine cu diveste tehnici. Urmarea unui curs online, posibilitatea efecturii de activităţi plăcute şi distractive, însă în mediul lui familial de acasă, poate ajuta micuţul să se bucure de o dezvoltare normală, primind toate pârghiile spre descoperirea de sine, spre sporirea încrederii şi spre deschiderea către comunicare. Copilul va îndeplini  sarcini  distractive, adaptate gradului de dezvoltare, va primi laude, asigurându-i-se astfel pârghiile  spre dezvoltare.

Rolul părintelui

În cazul unui copil care manifestă astfel de tulburări, un rol esenţial revine părintelui, acesta susţinând şi ajutând copilul să accepte acestă formă de educaţie. Pe lângă aportul cadrelor didactice, părintele va ajuta copilul să accepte noile provocări, asigurându-l de toate beneficiile de care se va bucura. Urmând astfel de cursuri, nu doar că va beneficia de evoluţie şi dezvoltare, ci are şi şansa de a-şi diminua manifestările, căpătând încredere în sine, prin activităţile pe care le duce la bun sfârşit.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *