Ce jucării să alegi în funcție de comportamentul copilului?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Comportamentul copilului diferă în funcție de vârstă, de obiceiurile acestuia și, nu în ultimul rând, de modul în care părinții se ocupă de el îi dedică timp și întreprind activități cu el.  Preșcolarii, mai cu seamă, au nevoie de foarte multă atenție și de grija și supravegherea adulților în permanență.  Ei pot de multe ori să devină agitați sau nervoși, să resimtă stres dacă au impresia că părinții nu le acordă suficientă atenție.  din fericire părinții au la îndemână numeroase soluții prin care pot să contribuie la bunăstarea celor mici și la o stare de spirit cât mai bună.  Una dintre cele mai utilizate soluții este joaca.  Prin jocuri și joacă cel mic nu numai că învață foarte multe reguli de comportament, își dezvoltă atenția și concentrarea, dar este și ținut preocupat pentru o durată mare de timp, timp care poate fi utilizat de adulți pentru a face activități casnice sau pentru a munci.

Ce jucării să alegi în funcție de comportamentul copiluluiEste foarte important ca părinții să își cunoască copilul și să știe ce jucării preferă acesta  și cu ce tip de jocuri este preferabil să își umple timpul.  Aceste decizii se iau în funcție de ceea ce îi place celui mic și de calitățile pe care are nevoie să le dezvolte. Câteva exemple în acest sens ar fi atenția, concentrarea, spiritul de echipă și așa mai departe.

Avantajul părinților din prezent este acela că pe internet avem numeroase surse de documentare, dar și magazine online unde găsim sute de jucării și jocuri pentru toate vârstele și pentru toate preferințele.  Un exemplu bun de astfel de magazin este Mami.md, un magazin unde găsești o ofertă impresionantă de jucării  pentru toate stilurile și pentru toate categoriile de vârstă.

Adulții trebuie să influențeze între oarecare măsură alegerea jucăriilor, mai ales dacă vorbim de copii cu vârste mai mici. Ce vrem să spunem este că preșcolarii au nevoie să își dezvolte trăsăturile de caracter, sunt la vârsta la care trebuie să înțeleagă că e important să ne facem prieteni, astfel că jocurile pot fi adaptate în funcție de aceste nevoi.  Evident că nu trebuie să lipsească nici jocurile care sunt create în mod special pentru relaxare, cum ar fi păpușile și mașinuțele care nu lipsesc dintre cu recuzita niciunui copil.  Dar ca părinte nu trebuie să neglijezi nici acele jucării care îl ajută pe cel mic să repete cifrele și literele, să învețe culorile să facă potriviri între forme și culori și multe alte obiecte pe care le găsim în magazinele de jucării și care contribuie la dezvoltarea celui mic.

Trebuie să ții minte că toate aceste jucării nu vor putea niciodată să înlocuiască prezența oamenilor din viața copilului – asta înseamnă că este important ca cel mic să aibă prieteni de vârsta lui cu care poate să schimbe idei în felul lui și cu care poate să interacționeze în mod constructiv, să pună bazele unor relații care sunt șanse mari să dureze perioade lungi de timp.  De asemenea, este importantă și conexiunea cu adulții, iar aici ne referim în primul rând la părinți care trebuie să îi fie mereu alături și să îi ofere tot sprijinul de care cel mic are nevoie.  Jocurile și joaca fac parte din copilărie și nu pot să fie înlocuite cu nimic. Este indicat că adulții să îi supravegheze pe cei moco în primii ani din viața lor și să îi îndrume către activități constructive care să le fie de folos pe mai multe planuri, inclusiv pentru activitățile desfășurate la grădiniță.

Petrecerea timpului liber într-un mod plăcut este esențială pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului și pentru o atmosferă frumoasă în familie.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *