6 teste pre-sarcină pe care fiecare femeile trebuie să le ia în considerare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Se poate vorbi despre o serie de demersuri pe care cuplurile, în special femeile, trebuie să le ia în considerare atunci când se gândesc că a venit momentul în viața lor când vor să aibă un copil. În linii mari, probabil știți deja că este indicat să vă urmăriți ovulația, să luați un supliment de acid folic și să renunțați la ocazionalul cocktail.

Dar, dincolo de aceste pregătiri, specialiștii în obstetrică si ginecologie recomandă femeilor să programeze o sesiune de planificare a pre-sarcinii cu medicul ginecolog personal. Planificarea sarcinii este deosebit de importantă deoarece vă poate confirma că ambii parteneri de viață sunt sănătoși și pot avea un copil și că nu există riscul de transmitere a oricăror tulburări genetice.

Înainte de a încerca să rămâneți însărcinată, iată mai jos o listă cu 6 analize pre-sarcină de care ar trebui să țineți cont.

  1. Urocultura este o analiză obligatorie pentru femeile care suferă adesea de episoade de infecții urinare și / sau care au fost diagnosticate în trecut cu cistită, nefrită sau pielonefrită. Ca întotdeauna, este mult mai bine să previi decât să tratezi. Nu uitați că în timpul sarcinii, medicamentele pe care vi le puteți administra sunt foarte restrânse. Episoadele de infecții urinare pot destabiliza insalarea sarcinii și pot fi însoțite de simptome neplăcute, care nu mai pot fi tratate decât cu anumite ceaiuri și medicamente foarte blânde, precum No-spa.
  2. Testul Babeș-Papanicolau pentru depistarea virusului HPV sau pentru depistarea unor anomalii. În cazul în care veți avea nevoie de o potențială procedură de biopsie, cel mai indicat este să o efectuați înainte de a rămâne însărcinată. Din cauza fluxului crescut de sânge în timpul sarcinii, o biopsie efectuată în perioada sarcinii poate cauza o sângerare mai abundentă.
  3. Teste de sănătate pentru depistarea tulburărilor genetice. Mulți dintre noi suntem purtători ai unei boli genetice fără să știm asta. Din acest motiv, sunt recomandate teste de sânge pentru depistarea tulburărilor genetice, cum ar fi fibroză chistică, boala Tay-Sachs sau boala celulelor în seceră. Dacă partenera se dovedește a fi purtătoare a unei tulburări, sunt indicate o serie de teste și pentru partener. Dacă unul sau ambii parteneri sunt purtători ai unei gene recesive, există posibilitatea ca fătul să moștenească două gene recesive. Dacă se dovește că ambii parteneri sunt purtători ai unei tulburări genetice, se poate opta pentru conceperea in vitro, astfel încât testarea să se efectueze pe embrion.
  4. Test de glucoză. Pacientele care suferă de diabet zaharat care este controlat insuficient se expun unui risc mai mare de creștere excesivă a fătului în timpul sarcinii. De asemenea, copilul poate avea un nivel foarte scăzut de zahăr în sânge după naștere. Totodată, pentru pacientele cu diabet zaharat este indicată nașterea prin cezariană. Din acest motiv, dacă sunteți supraponderală sau ați fost diagnosticată cu diabet zaharat, este important să luați în considerare efectuarea unui test de glucoză înainte de a rămâne însărcinată.
  5. Test al funcției tiroide. Dacă suferiți de hipotiroidism și corpul dumneavoastră nu are suficientă cantitate de hormon tiroidian necesar dezvoltării normale a fătului, fătul poate fi afectat de o dezvoltare necorespunzătoare. Pe de altă parte, dacă aveți anticorpi care stimulează prea mult glanda tiroidă, aceștia pot traversa placenta, având efecte dăunătoare asupra fătului. Problemele legate de tiroidă pot fi identificate printr-un simplu test de sânge.
  6. Screening pentru chlamydia. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă femeilor începând cu vârsta de 20 de ani să fie supuse anual screening-ului pentru chlamydia. Femeile diagnosticate cu chlamydia pot suferi cicatrici la nivelul tuburilor falopiene, ceea ce împiedică instalarea sarcinii. La rândul lor, testele pentru sânge sunt indicate dacă aveți un risc crescut de HIV, hepatita B sau C sau sifilis. Atât HIV cât și hepatita B și C pot fi transmise copilului, în timp ce sifilisul poate provoca anomalii.

Este recomandat să stabiliți o sesiune de planificare a sarcinii împreună cu medicul ginecolog personal pentru a vă asigura că toate medicamentele pe care vi le administrați sunt în regulă pe toata perioada sarcinii. De exemplu, femeile care au un istoric de epilepsie și care iau anumite medicamente, femeile cu hipertensiune arterială și cele care suferă de depresie controlată prin medicamente, trebuie să obțină o evaluare a medicamentelor.

 

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *